الصفحات

حلوى القرعة

السلام عليكم



حلوى القرعة

أو مربى القرعة الحمرا

من إختراعات فراشة

المقادير مش محكومة ، و مش شرط تكون نفسها

كله على حسب الرغبة


كل المقادير الضرورية

قرعة حمرا ( بكيوه)

و سكر

عود قرفة

و ليمونة

تقريبا المقادير نفسها إلي في الصورة




نقطع القرعة لمكعبات زي ما في الصورة


و نحطها في طنجرة تكون سناتلس ستيل
و قعرها سميك

و نرش عليها السكر و نحط عود القرفة و نعصر الليمونة و ما نصفيش قلوبها ، لأن ليهم فايدة في كرملة السائل و الحفاظ على لزوجته .






نحط الطنجرة على نار هادية ، و نغطيها

و ما نضيفش أبدا أي سوائل


مع الوقت ح تلقى إن القرعة نزلت إميتها

و نخلوها إتطيب في إميتها




صورتها بعد نصف ساعة ع النار

شايفين الميا و اللون كيف تغيير؟؟



الطبخة تحتاج من ساعة إلى ساعة و نص و هيا على نار هادية



النتيجة





صحتين


شخصيا نحب ناكلها زي المرى مع الخبزة

أو بالكاشيك زي الحلوى

و ممكن نحطها على البان كيك بدل العسل أو عصير القيقب


إن شاء الله تكون عجبتكم


سلامي

هناك تعليق واحد:

  1. السلام عليكم

    فكرة حلوة للاستفادة من البكيوة بالذات للاشخاص الذين لا يرغبونها في الطهي العادي مثلي

    ردحذف

نرحب بنقرات اناملك على لوحة المفاتيح هنا :) اهلا بك ......